Основні вимоги:
1. Мова: українська (ліпше) чи рос.
2. ОС: Віндоус ХП Хоум або вище.
3. Сервер баз даних: безкоштовний, Firebird, наприклад.
4. Можливість роботи по мережі і через Інтернет зі статичною ІР-адресою.
5. Два модулі, чи інтерфейси, байдуже: касир, бухгалтер (фронт, бек).
6. Можливість розподілу груп товарів на такі, які виводяться на фіскальний реєстратор, і такі, що друкуються на принтер чеків (ситуація така: є два підприємця, один має ліцензію на торгівлю алкоголем, другий - ні; через першого продається лише алкоголь і він має бути зафіксований на фіскальнику, через другого решта товарів; але касир повинен дати людині чек, де буде загальна сума замовлення; тобто: алкоголь - на фіскальник, все інше+алкоголь - на принтер чеків).
7. Можливість оперативного обліку, тобто база для фронт і бек офісів має бути спільна, щоб я міг глянути залишки в будь-який момент.
8. Прихід, витрати товарів, звісно.
9. Калькуляції з можливістю входження готової страви в іншу.
10. Звіти: видаткова накладна, акт списання, меню, залишки, переоблік (залишки мінус реальні залишки), націнки, обігова відомість, прибуток.
11. Можливість вибрати номер столу.
12. Робота з якимось поширеним в Україні фіскальником, типу Юнісистем чи Датекс.
13. Робота зі зчитувачами карток.
14. Можливість надання групам товарів атрибутів, за якими буде визначатись, чи буде цей товар друкуватись на кухонний принтер, і, конкретно, на який (ліпше якась позначка, типу "група1", група2 тощо, а в настройках вже призначити, що група1 і група2 будуть відправлятися туди-то, а група3 - туди-то і туди-то).
15. Можливість миттєвої зміни продажних цін (тобто, прийшов бос і сказав змінити ціну на морозови, я сказав, що безпроблем і тут же змінив, і касири вже продають по новій ціні).
15. Для касира:
а) настройка можливості обслуговування декількох замовлень одночасно (одному, чесному, можна, іншому - ні)
б) не повинен бачити закриті замовлення (лише з адмін правами);
в) МОЖЕ продавати товари з нульовими або від'ємними залишками;
г) бачить залишки навпроти товару, який збирається вибити;
д) може побачити, скільки наторгував за зміну на даний момент;
е) НЕ може удаляти позиції з замовлення, або змінювати кількість у меншу сторону (лише з адмін правами);
є) може закривати зміну і відкривати нову (сама наявність змін не критична, можна і просто змінювати користувачів, але має бути якась функція, типу "здача виручки");
ж) касир може відправити замовлення на кухонний принтер лише один раз, якщо щось додав, тільки воно може бути роздруковано, при повторному натиснені на кнопку друку на кухню.
з) при закритті замовлення автоматом іде друк на фіскальник (якщо є відповідні позиції у замовленні), на принтер чеків, і на кухонний принтер (якщо є відповідні позиції у замовленні, що не друкувались раніше).
Щодо ціни і термінів, розгляну різні пропозиції.
